неделя, 3 февруари 2008 г.

Приказка за цар Онан

По следите на Онан

В живота на всеки настъпва момент, когато напрежението от работата или ученето достига високи нива. Също така, ако човек е в чисто платоническа любовна връзка и няма сексуални контакти, напрежението ще се покачва непрекъснато. Ако се случи това – сексуалните желания да са много силни и да бъдат съчетани с еротичните ни фантазии, тогава положението става взривоопасно. Всичко това повишава риска от болести на простатната жлеза и дори може да доведе до тумори. Както на шега (и не чак толкова на шега) се казва – “Задържаната сперма, става токсична!”.

Какво да се направи в такава ситуация?! Както казват мъжете – “Решението е едно – мастурбирай!”. Дали сте съгласни или не с това, решавате вие!

Сред много хора битува мнението, че онанистите получават обилно окосмяване по ръцете и като цяло онанирането вреди на организма. Какво кара тези иначе образовани хора да говорят такива работи? Та те предлагат да се води борба срещу собствените ни ръце. Днес единодушно е прието, че самозадоволяване е един достъпен, безопасен и контролиран секс, който задоволява в известна степен нуждата от секс. Не се връзвайте на приказките, че когато човек сравнително често прави секс той вече не мастурбира, а се сетете, че дори и автомобилистът понякога ходи пеш.

През Средновековието на мастурбацията се е гледало като на душевен и физически недъг. Смятало се е, че ако човек мастурбира това ще го направи самовлюбен и дори, че вече няма да му харесва да прави секс с други хора. Днес е доказано, че мастурбацията намалява стреса, успокоява психиката и снижава опасността от болести на простата и тестисите. Самозадоволяването е едно страхотно преживяване, достъпно за всички. На всички е пределно ясно, че разликата между секса и мастурбацията е в наличието на секс партньор. Честотата на онанирането зависи в голяма степен от наличието или отсъствието на този партньор. Вторият съществен фактор е и възрастта.

Например при подрастващите лица няма друга алтернатива. И това си е напълно нормално. При мастурбацията не е възможна злоупотреба, както при наркотиците, а и удоволствието от самозадоволяването е в пъти повече от това при вземането на наркотици.

Ето и нашите съвети, които могат да ви послужат да усетите истинското удоволствие от ръцете си:

1. Въпросът с коя ръка е по-добре да се прави е излишен – ако си левичар – с лявата ръка, ако ли пък не – с дясната. Удоволствието идва от силата и ловкостта на някоя от ръцете, независимо дали е лявата или дясната. (Доста е спорно дали, ако мастурбираш с лявата ръка, членът ти ще се наклони на ляво, и обратното – с дясната и членът ще “бие” на дясно).

2. Мастурбирайте само когато сте в настроение за това. Иначе е като секса без желание – пусто и безполезно изживяване. Не насилвайте себе си!

3. Ако живеете с други хора (родители, съквартиранти и пр.) много добро място за самозадоволяване е банята. Там не само, че ще сте сам и никой няма да може да ви види, но и шумът от течащата вода ще скрие интимните звучи, които може да издавате. Комфортът на спалнята е достъпен, само когато живеете сам или хората, с които живеете, няма да се върнат скоро, там можете да се оставите до достигнете върха на удоволствието, което може да си доставите сами.

4. Не губете контрол в скоростта. Бързането може да е полезно, ако гоните автобуса си за работа, но не и когато мастурбирате. Достигайте бавно до връхната точка, като фантазирате свободно – това е един много добър начин да излезете от коловоза на сексуалния си живот.

5. Както и в секса предварителните ласки са от особено значение, затова не спирайте да се галите. Правете всичко ефективно, с чувство. Отнасяйте се с любов към члена си, все пак си е първично ваш и на никой друг!

6. Използвайте смазки, кремове и т.н. – само не и депилатоари :). Ако сте в банята, използвайте и сапун – но не прекалявайте, защото той бързо изсушава главичката и после може да ви боли.

За разлика от секса с партньор, рискът от хващане на някакви болести, обриви, раздразнение при мастурбацията е нулев. Дори и да се търкате грубо и без сказка, няма никакъв риск за здравето ви.

Достигането на висоти в мастурбирането е въпрос само на желание и себе опознаване. И някой ден, ако навън вали и нямате спешна работа се отдайте на себе си и няма да сгрешите.

Няма коментари: